24 nov

Den mørke tid er brætspillenes tid

Når vi rammer den mørke tid om efteråret og vinteren, er det også tiden, hvor de indendørs aktiviteter tager mere og mere over. I takt med at det bliver mørkere og koldere bruger vi mindre tid på gøremål udenfor og mere tid indenfor.

Og der er bestemt en hvis hygge over at komme indenfor og måske få tændt op i pejsen og få sig noget dejligt varmt at drikke. En kop varm te, kaffe eller kakao – og måske med nogle dejlige nybagte boller til. Det er en del af den danske hygge og en del af charmen ved at bo i Danmark.

Når først man kommer ned at sidde, skal man som regel gøre sig virkelig umage for at kunne konkurrere med alle de elektroniske remedier, som vi omgiver os med i dag. I mange familier bliver de nemlig nærmest tændt pr. automatik, så snart der er et ledigt øjeblik. TV, mobiltelefoner, tablets osv. Der er nok af elektronik at vælge imellem. Og for mange mennesker er denne type elektronik nærmest blevet synonym med afslapning.

Men der er mange gode alternativer til elektronikken, når man nu sidder i den varme stue og skal hygge sig. Eksempelvis kunne et godt, spændende og udfordrende brætspil måske være værd at tage fat i. Der er nemlig ikke noget som et godt spil, som kan samle familien. Og så er mange af spillene ovenikøbet også både ganske lærerige og underholdende. Finder man først det helt rigtige spil, kan man let få mange timer til at gå – næsten uden, at man lægger mærke til det.

Med et god brætspil oplever man et helt andet nærvær og samvær i familien, end man oplever, når alle sidder koncentreret om hver deres stykke elektronik. Med et brætspil har man noget at været fælles om, og det kan give mange gode minder, som faktisk ofte kan holde hele livet. En del af det at være en familie handler nemlig også om at skabe en fælles identitet og en masse gode fælles oplevelser. Og her kan et sjovt spil være et godt skridt på vejen.

Når man skal vælge et godt og sjovt familiespil, handler det selvfølgelig om at vælge spil, hvor hele familien kan deltage på lige fod. På den måde er det sjovt for alle at være med.

Nogle gange må man som voksen dog gå på kompromis og vælge noget, som passer til de lidt yngre deltagere. Er der f.eks. mindre børn med, så kan spillet ”Gulo Gulo” være rigtig godt. Her har børns små hænder en ganske stor fordel, som ofte betyder, at de ender med at vinde.

For de lidt støre børn er et spil som ”Carcasonne” et rigtig godt bud på en vinder. I dette spil skal man både tænke strategisk og logisk. En af de nyere klassikere er ”Settlers”. Dette spil kan også varmt anbefales. Til begge spil er der lavet rigtig mange gode og sjove tilføjelser, og mange af de unge spillere vil nikke genkendende til spillene fra online versionerne af samme.

For voksne er ”Dixit” et rigtigt hyggeligt spil, hvor man skal gætte en række forskellige rigtig flotte billeder. Her kan alle være med og der er ingen ”rigtige” svar, men tværtimod mange sjove indfald, hvor man kan grine sammen og hygge sig.

Den mørke tid er i sandhed fællesskabets tid. En tid, hvor man ikke farter så meget rundt, men kan finde mere tid til at være sammen om nogle gode og hyggelige oplevelser. I forbindelse med eksempelvis efterårsferie, juleferie eller måske senere vinterferie er der rig lejlighed til at fordybe sig i lidt længerevarende fælles gøremål. Og her er brætspil et godt bud.

Så nyd efteråret og vinteren med varme i brændeovnen, noget varmt på kanden og et brætspil på bordet, så er der grobund for mange hyggelige timer sammen.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *