29 maj

Hvor skal sommerferien gå hen?

Hvor skal sommerferien gå hen i år? Det er typisk et af de helt store spørgsmål, når vinteren går på hæld og foråret begynder at melde sin ankomst.

Og det første spørgsmål er ofte: Skal vi til udlandet? Eller skal vi blive hjemme i Danmark?

Gode ferier er mange ting

Hvornår en ferie er god, vurderes nok lidt forskelligt fra person til person. En god ferie kan nemlig være mange ting. Men for de fleste vil det nok være en ferie, hvor der indgår flere elementer. Afslapning og oplevelser er gode elementer for de fleste. Og kan man vende hjem inspireret, veludhvilet og med batterierne opladet til igen at møde hverdagen, vil mange uden tvivl kategorisere det som en god ferie.

Mulighederne for en god ferie er efterhånden også blevet mangeartede. Så det kan uden de store problemer lade sig gøre, at finde noget for enhver smag. Uanset om man er til det stille og rolige, eller om man mere er til en ferie med noget fart over feltet.

Den traditionelle tur til udlandet

For mange er en charterrejse til udlandet efterhånden blevet den traditionelle form for ferie om sommeren. Og det er der bestemt ikke noget galt i. Det er dejligt afslappende og man behøver ikke tænke på ret meget i løbet af ferien. Det meste er nemlig planlagt på forhånd. Vil man have lidt afbræk i daselivet på sådan en ferie, kan man benytte sig at nogle af de typiske tilbud, som rejseselskabet giver, for at tage på nogle ture ud i lokalområdet.

Der er naturligvis også andre muligheder end lige en traditionel charterferie, når man tager til udlandet. Rigtig mange muligheder faktisk. Lige fra vandretur til dykkerferie eller en tur med et krydstogtskib. Mulighederne er næsten uendelige. Det er stort set kun fantasien, som sætter grænserne.

Tag et kig på dejligfritid.dk

Hvis man har besluttet sig for at blive hjemme i Danmark eller hvis man blot savner inspiration til, hvor I Danmark man evt. kunne rejse hen, så er dejligfritid.dk et godt sted at starte, når man har brug for gode idéer.

Og der er nok af muligheder, hvis man overvejer at holde sommerferien hjemme i Danmark:

 • En tur i sommerhus
 • En campingferie
 • En tur på et Bed and Breakfast
 • En bondegårdsferie
 • Overnatning i shelter er der flere og flere, som benytter sig af
 • Et ophold på f.eks. Lalandia eller i Legoland er også en mulighed

Ud over dette er der mange steder, som man kan besøge på sin tur rundt i landet:

 • Forlystelsesparker
 • Zoologiske haver
 • Museer

For blot at nævne nogle af mulighederne. Og sådan kunne man egentlig blive ved længe. De færreste kan nok prale af, at de kender Danmark og alle disse dejlige steder indgående. For der er faktisk rigtig mange steder at tage hen, når først man begynder at tænke lidt nærmere over det og får set nærmere på mulighederne.

Skal det være rigtigt godt, skal det være for hele familien

Skal en ferie være rigtig god, skal den indeholde elementer, som passer til hele familien. Der skal både være noget for de voksne og der skal være noget for børnene. Der skal nok også både være mulighed for afslapning, samt noget fysisk aktivitet, for de i familien, som også gerne vil røre sig lidt i løbet af ferien.

Et sted, som kan anbefales og som rummer flere muligheder for hele familien er Nymarksminde i Nordjylland.

Nymarksminde rummer et væld af aktiviteter og gode muligheder som eksempelvis

 • Fodboldgold. Lidt ligesom minigolf. Blot sparker man til en fodbold, som så skal uden om nogle forhindringer og i et hul.
 • Mindre dyrepark med mange klappevenlige danske dyr
 • Stort legeområde med både klatretårn, hoppepude, gynger og alle mulige andre spændende ting
 • Indendørs saltvandsswimmingpool

Man kan finde et overblik over de ting stedet tilbyder lige her: http://nymarksminde.dk/farmpark.php.

Nymarksminde tilbyder også flere forskellige former for overnatningsmuligheder så som Bed and Breakfast, bondegårdsferie samt overnatning i campingvogn. Så der er noget for enhver smag. Læs mere om overnatningsmulighederne på denne side: http://nymarksminde.dk/laes_mere_ophold.php.

Udover alle disse oplevelses- og overnatningsmuligheder kan Nymarksminde også bruges som en god base at køre ud fra, hvis man vil udforske mere af Nordjylland.

Hvad skal man vælge

Uanset om man vælger at bruge ferien på en tur til udlandet eller om man vælger at tilbringe tiden under hjemlige himmelstrøg, er det vigtigt som familie at være sammen om at foretage valget. En ferie skal være for hele familien. For først når den er det, kan man som familie få den gode tid sammen, som mange savner i hverdagen.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *